Tisková zpráva

Divadlo Kámen – pražské autorské divadlo

www.divadlokamen.cz

8.6. 2015

 

Divadlo Kámen a Vetřelci a volavky

 

 

Praha – V úterý 9. června 2015 od 18 hod se v Divadle Kámen, které se nachází na sídlišti Invalidovna, uskuteční přednáška na téma UMĚLECKÁ DÍLA VE VEŘEJNÉM PROSTORU PRAHY 8. Přednášet bude Pavel Karous, sochař a autor uměleckého projektu Vetřelci a volavky.

 

Přednáška s bohatým obrazovým materiálem představí existující i již zmizelá umělecká díla v oblasti Karlína, Invalidovny, Libně, Kobylis, Troji, Bohnic, Čimic či Střížkova. Hovořit se bude o dobovém kontextu jejich vzniku a jejich autorech. Představen bude i umělecký projekt Vetřelci a volavky.

 

„Mezi výtvarnými díly v prostoru Prahy 8 se nachází realistické plastiky poplatné době svého vzniku i pozoruhodné nadčasové abstraktní objekty. Máme možnost setkat se zde s tvorbu vynikajících a uznávaných autorů

i anonymních umělců,“ upozorňuje Pavel Karous.

 

„Jako divadlo děláme živé umění, ale zajímáme se i o další formy uměleckých děl a o své okolí. Víme, že jen v prostoru sídliště Invalidovna, v němž divadlo sídlí, se nachází více než desítka různých výtvarných realizací. Přednáškou chceme nejen přispět k větší informovanosti o jejich autorech, ale především také upozornit na jejich nejistou budoucnost,“ doplňuje režisér divadla Petr Odo Macháček.

 

Další informace o projektu Vetřelci a volavky: www.vetrelciavolavky.cz

 

Další informace o Divadle Kámen: www.divadlokamen.cz

 

 

 

 

Kontakt:

 

Helena Macháčková

606 167 399

helena.hedvika@divadlokamen.cz