Tisková zpráva                                                                                     zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – umělecký salón

www.divadlokamen.cz

18.9.2018

 

 

Divadlo Kámen a jeho zahájení nové divadelní sezóny

 

Praha – Ve středu 26. září v 19.30 zahájí Divadlo Kámen provedením inscenace „OK plus F“ svou další kamennou divadelní sezónu. Součástí zahajovacího večera bude i promítání krátkého dokumentu o stěhování cenné betonové plastiky z divadelního dvorku do veřejného prostoru sídliště Invalidovna.

 

OK plus F je nejnovější hrou Divadla Kámen a její podtitul zní „OK jako dobře dobře, F jako fluidum, F jako Frankenstein; o extázi směrem dolů, nepožehnané práci, žízni a kompozitní bytosti“.

 

„Inscenace je vystavěna na notoricky známém frankensteinovském motivu“, říká režisér a umělecký šéf divadla Petr Odo Macháček a s úsměvem dodává: „Zveme vás na předvádění toho, co bychom my sami ve skutečnosti nikdy nedokázali udělat, zveme vás na pokus o vytvoření kompozitního člověka.“

 

Více o hře:

https://www.divadlokamen.cz/ok_plus_f_std

Více o programu divadla (včetně vycházky po uměleckých dílech na sídlišti Ďáblice, improvizačního večera s Petrem Markem, workshopu činoherního minimalismu a formalismu i premiéry nové hry z názvem „Přesně 42 zubů“):

https://www.divadlokamen.cz/program.php

 

Kontakt:

Helena Macháčková; helena.hedvika@divadlokamen.cz; tel. 775 718 470

 

Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo a zřejmě jediné divadlo v ČR zaměřené na minimalismus a formalismus v činohře. Kromě divadelních projektů pořádá také semináře, debaty a vzdělávací programy o soudobém umění v širších souvislostech. Své poznatky a názory zveřejňuje například v Divadelních novinách (na webu Postřehy o Divadle Kámen, Management přítomnosti) a na svých stránkách.