Tisková zpráva                                                                                     zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – umělecký salón

www.divadlokamen.cz

16.1.2018

 

Divadlo Kámen vydalo další mapu

 

Praha – Divadlo Kámen vydalo mapu „Umělecká díla na sídlišti Ďáblice“, která mimo jiné upozorňuje na zcela ojedinělou a z velké části dochovanou výzdobu vstupních hal obytných domů na tomto sídlišti.

 

Sídliště Ďáblice je z mnoha úhlů pohledu jedním z nejhodnotnějších pražských sídlišť. Do dnešních dnů se zde zachovalo několik desítek uměleckých děl z různých materiálů a od řady různých autorů, odhadem 75 % z původního počtu po výstavbě sídliště. Právě dochovaným uměleckým dílům se mapa věnuje.

 

Díla jsou v mapě rozdělena do čtyř oddílů. První je věnován veřejnému prostoru. Druhý oddíl upozorňuje na díla ve veřejně přístupných budovách a areálech včetně pietního prostoru Kobyliské střelnice. Třetí se zaměřuje na zcela ojedinělou výzdobu vstupních hal obytných a výškových domů – devět ulic a více než 50 různých „domovních znamení“ je skutečným unikátem. Čtvrtý oddíl připomíná původně rozsáhlou a hodnotnou výzdobu základních a mateřských škol.

 

Mapa tentokrát vznikla za finanční podpory Městské části Praha 8 a volně navazuje na mapu „Umělecká díla ve veřejném prostoru sídliště Invalidovna“. K dostání je buď přímo v Divadle Kámen nebo v infocentru Městské části Praha 8.

 

Další informace: www.divadlokamen.cz.

 

Kontakt:

Helena Macháčková

helena.hedvika@divadlokamen.cz

tel. 775 718 470