Tisková zpráva

Divadlo Kámen – pražské autorské divadlo

www.divadlokamen.cz

9.2.2015                                                                                                                                                                                                        

 

Divadlo Kámen: Dopis poslaný poštou (premiéra)

 

Praha – Ve čtvrtek 12. února 2015 uvede Divadlo Kámen svou 26. premiéru.

Hra nese název DOPIS POSLANÝ POŠTOU a má dva podtituly (první: detektivka o nahlížení do jiných světů a jiných poštovních systémů; druhý: osudová setkávání, nenadálá propastná přátelství, moderní česká poezie, rozlitá kolomaz). Autorem scénáře i režie je Petr Odo Macháček.

 

Hlavním specifikem nové hry je bohatý výskyt čtené poezie, převážně moderní české. Básně sice nejsou vždy zřetelně slyšet, protože se protkávají s událostmi na jevišti, ale i přesto jsou zásadní složkou představení. Jejich autory jsou Jan Vladislav, Jan Nedbálek a Pavel Chroustjazz Votický. Zní i žalmy a další staré texty.

„Jedním z úkolů čtených básní je rytmizace představení, podobně jako kdybychom použili hudbu. Básně zároveň rozvíjejí a obohacují motivy, vize, představy,“ upřesňuje režisér divadla Petr Odo Macháček.

 

Jednou ze zajímavostí je, že partnerem inscenace je Lenka Izsák a její salón MiaBella, který se zaměřuje na šití dámských šatů s retro půvabem. Modely Lenky Izsák, jejichž základem jsou sukně v kolovém tvaru, vycházejí z módy 50. let 20. století, jsou ovšem přizpůsobeny tak, aby byly nositelné i v dnešní době, například mají délku nad kolena.

 

Některé další zajímavosti včetně vysvětlení názvu a podtitulů inscenace jsou k dispozici na stránkách Divadla Kámen na internetové adrese http://www.divadlokamen.cz/a/dopis_poslany_postou_premiera_2015.htm.

 

Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Jeho zakladatelem a režisérem je           Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry. Představení otevírají prostor pro vícedimenzionální zážitky, svobodnou interpretaci a nevyhnutelný humor.

 

 

Kontakt:

Helena Macháčková

606 167 399

helena.hedvika@divadlokamen.cz