Tisková zpráva                                                                                              zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – pražské autorské divadlo

www.divadlokamen.cz

23. ledna 2017

 

Divadlo Kámen vydalo mapu

 

Praha – Divadlo Kámen vydalo mapu uměleckých děl ve veřejném prostoru sídliště Invalidovna, tedy ve svém nejbližším okolí.

 

Mapa obsahující základní údaje o téměř dvaceti zachovaných i nezachovaných velmi různorodých uměleckých dílech vzniklých od 60. let do současnosti v prostoru sídliště je doplněna několika krátkými odbornými texty, která tato díla zasazují do širších umělecko-historických souvislostí. Mapa je k dostání buď přímo v Divadle Kámen nebo v knihkupectví Juditina věž.

 

„Divadlo je živé umění, ale zajímají nás i ostatní umělecké oblasti. Vydání mapy navazuje na naši záchranu betonové prolézačky „Slepička“ v minulém roce a chceme tak nejen přispět k větší informovanosti obyvatel, firem a organizací, ale i podpořit zachování dalších dosud existujících uměleckých realizací v prostoru sídliště,“ doplňuje umělecký šéf divadla Petr Odo Macháček.

 

Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo, které působí ve vlastním divadelním prostoru na sídlišti Invalidovna. Zaměřuje se na originální formy moderní činohry a také pořádá otevřené diskusní večery a přednášky o umění.

 

Další informace: www.divadlokamen.cz

 

 

Kontakt:

Helena Macháčková

helena.hedvika@divadlokamen.cz

tel. 775 718 470