Tisková zpráva                                                                                              zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – umělecký salón

www.divadlokamen.cz

22.5.2017

 

Gallery Weekend Prague v Divadle Kámen

 

Praha – Galerie Divadla Kámen se připojila k prvnímu ročníku Gallery Weekendu Prague 2017 a v rámci této akce rozšířila aktuální výstavu obrazů Jindřicha Lercha nazvanou Všechno je jinak.

 

Galerie Divadla Kámen bude otevřena v sobotu 27.5. a v neděli 28.5.2017 vždy od 11 do 16 hodin. V sobotu 27.5. od 13:30 proběhne navíc beseda s autorem, v neděli 28.5. také od 13:30 komentovaná prohlídka s kurátorkou Lucií Váchovou. Vstup je volný.

 

„Pod názvem Všechno je jinak představíme nejnovější práce pražského malíře Jindřicha Lercha, který ve své tvorbě kombinuje expresivní barevnost s citelně abstrahovaným a minimalizovaným tvarem. Živelnost děje a výrazné barvy jsou typické pro jeho menší i velkoformátová plátna, jež odráží potřebu introspekce vlastních pocitů a zároveň slouží jako spontánní záznamy prožívaných událostí,“ doplňuje kurátorka Lucie Váchová.

 

Galerie Divadla Kámen je menší prostor užívaný současně jako kavárna a relaxační zóna zejména během divadelních představení, přednášek nebo diskuzí. V několika posledních letech se galerie příležitostně věnovala prezentaci různých forem umění a od loňského roku se cíleně zaměřuje především na díla současných autorů.

 

 

Další informace:

http://www.galleryweekend.cz/galerie-divadla-kamen/

http://www.jindrichlerch.estranky.cz/

http://www.divadlokamen.cz/v.htm

 

 

Kontakt:

Helena Macháčková

helena.hedvika@divadlokamen.cz

tel. 775 718 470